Home » Coats » Fabra I Coats Wikipedia

Fabra I Coats Wikipedia

La Fabra i Coats s una antiga fbrica de la Compaa Annima Hilaturas de Fabra y Coats , una empresa fundada el 1903, fruit de la fusi de la Sociedad Annima Sucesora de Fabra y Portabella amb el grup britnic J&P Coats Ltd, convertint-se en la primera inversi estrangera en l’economia industrial catalana.

Est situada un costat de la plaa de Can Fabra, Media in category ” Fabra i Coats ” The following 37 files are in this category, out of 37 total.

Histria.

L’any 1922 es cre un club anomenat CD Filatures al barri de Sant Andreu, com a club esportiu de l’empresa Companyia Annima de Filatures Fabra i Coats.

El club practic el futbol, el tennis i el basquetbol en el terreny.

Durant les temporades 1927-1930 i 1940-1943, la secci de basquetbol visqu actuacions destacades.

L’equip de futbol visqu els millors anys les.

Joana Hurtado Matheu (Barcelona, 1979) s una historiadora de l’art i crtica cultural catalana.

Des d’abril de 2019 s la directora de Fbrica i Centre de les Arts Contempornies de Barcelona Fabra i Coats a Barcelona.

El 2002 es va llicenciar en histria de l’art per la Universitat de Barcelona.

Ms endavant va completar els seus estudis amb un mster en comunicaci cultural i.

Tamb fou dedicat a Rom Fabra i Puig, primer marqus del Masnou, germ de l’anterior.

Gerents de la companyia txtil Compaa Annima Hilaturas de Fabra y Coats.

L’obertura del passeig fou dedicada, mitjanant una placa commemorativa, pels obrers de les fbriques de #, Quan Camil Fabra va morir, en 1902, els dos homes van quedar al capdavant de l’empresa familiar, que un any desprs van fusionar amb la britnica J&P Coats , donant origen a una de les majors indstries del sector a Espanya: la Compaia Annima Filatures de Fabra i Coats.

Agncia Fabra , agncia de notcies.

Fabra i Coats , indstria fabril de Barcelona.

Observatori Fabra , observatori astronmic de Barcelona.

Universitat Pompeu Fabra , universitat pblica amb seu a Barcelona; IDEC-Universitat Pompeu Fabra , nom comercial de #, La Biblioteca Ignasi Iglsias-Can Fabra s una biblioteca pblica del Consorci de Biblioteques de Barcelona des del 2001.

Les biblioteques de la ciutat de Barcelona formen part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona.

L’equipament ocupa tres plantes de l’edifici de l’antiga fbrica de la Fabra i Coats , al carrer del Segre 24-32 i al bell mig de la plaa de Can Fabra.

Juntament amb el seu germ Rom Fabra i Puig, marqus del Masnou, dirigiria la companyia txtil Compaa Annima Hilaturas Fabra y Coats al districte de Sant Andreu a Barcelona.

El Passeig de Fabra i Puig que uneix els districtes de Nou Barris i Sant Andreu duu el seu nom des del 1918 i actualment est dedicat a ambds germans.

A la mort del seu pare, els germans Ferran i Roman Fabra.

Pompeu Fabra i Poch (Grcia, 20 de febrer de 1868 – Prada de Conflent, 25 de desembre de 1948) va ser un filleg catal conegut com el seny ordenador de la llengua catalana per la seva tasca de capdavanter establidor de la normativa moderna de la llengua catalana.

Josep Pla escrigu que Fabra ha estat el catal ms important del nostre temps perqu s l’nic ciutad d’aquest.

fabra i coats wikipedia